top of page
Ski expedition on Spitsbergen with Svalbard Wildlife Expeditions

Spitsbergen Ski Expedition - Oscar II Land

kr 28 270,00Pris
 • Detaljer

  Vanskelighetsgrad (av 5): 

  🟠🟠🟠🟠🟠

   

  *Minimum 4 voksne over 18 år.

   

  • 04.05.2024 - 11.05.2024

  • 1+7 dager

  • 16 år*

   

  Hver enkelt deltager trekker sin egen pulk, vekt ca. 30 – 40 kg.

   

  Turen er middels krevende og deltakerne bør ha erfaring fra skiturer i høyfjell. 

   

  Ingen breerfaring fra før er krevd, da vår guide vil gi opplæring / veiledning underveis.

  Overnatting 2 og 2 pr. telt.

   

  Prisen inkluderer:

  • Transport tur/retur overnattingssted

  • Egen pulk

  • Mat og varm drikke

  • Telt

  • Hodelykt

  • Liggeunderlag

  • Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

   

  Anbefales å ta med:

  • Gode, varme og inngåtte skisko

  • Skiutstyr (ski, staver og feller)

  • Skredpakke (søkestang, spade og skredsøker)

  • Varme klær

  • Kald drikke (helst i termos da væske kan fryse til is)

  • Kamera

  • Dagstursekk

  • Sovepose*

   

  *NOK 600 leie av sovepose

   

  Du får tilsendt en anbefalt pakkeliste ved bekreftet bestilling.

   

  NB! Gjester må ha med eget skiutstyr. Ved kjøp av nytt utstyr er det viktig å prøve dette god tid i forveien for å unngå gnagsår ol.

  Vi serverer varme måltider. Ta med egne matpakker om behov.

   

  Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

  Ekstra utstyr og klær: Arctica

 • Turbeskrivelse

  I slutten av mai er sommeren i anmarsj, og denne perioden er dermed en ideell tid for skiturer på Svalbard.  Ved hjelp av tilrettelagt båttransport er det mulig å kunne gå lange skiturer i en fantastisk natur uten å møte andre mennesker. Langs breene på vestsiden av Svalbard er fjellene spissere og mer alpine enn hva de er lenger øst.

   

  En skitur over de store breene på Vest-Spitsbergen i juni kan derfor være den totale Svalbard opplevelsen. Et møte med sterke kontraster: fra dager med nordlig vind, snø og bitende kulde, via kald polartåke og yr til fantastiske soldager. Fra fjorder med et yrende fugle- og dyreliv, til store hvite breflater der fjellene danner horisonten. På breene er det is og snø, mens lenger ned i strandkanten vokser blomstene frem og fuglene ligger på reir.

   

  Dag 1: Ankomst Longyearbyen og informasjonsmøte med turforberedelser.

   

  God planlegging, hyggelig turfølge og nøye forberedelser er halve turen! Det er derfor viktig at alle turdeltagerne er på plass i Longyearbyen i løpet av ettermiddagen, første dag. For å gi de sist ankommende deltagerne en mulighet til å komme seg på plass, vil guiden hente gjestene på deres overnattingssted kl 16:00 denne ettermiddagen. I løpet av ettermiddagen vil du få anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og være sikker på at du har med nødvendig utstyr. Vi går igjennom ruta på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Møtet avsluttes med at vi pakker og klargjør pulkene for neste dag. De som har behov for supplering av utstyr rekker dette før sportsbutikkene stenger.

   

  Dag 2: Båttur til Esmarkbreen - skiturens startsted, på ski mot nord.

  *Husk å be om tidligere frokost om du bor på hotell/gjestehus! 

   

  Guiden vil hente dere ved overnattingsstedet for transport ned til kaia. Her venter pulkene som vi laster ombord på båten. Ved ankomst i Ymerbukta vil båten kjøre inn til iskanten. Her går vi av, og fortsetter videre innover sjøisen mot brefronten til Esmarkbreen. Vi vinker farvel til båten, og all annen sivilisasjon for de nærmeste 7 dagene. Endelig er vi i gang med den eventyrlige ferden mot nord! Denne første dagen tar vi det forholdsvis rolig. Dagens mål er å komme opp på det første platået på breen, om lag 350 moh. Vi etablerer leir ved foten til Polhøgda med utsikt utover Isfjorden. Dagsetappe på ca. 7 - 8 km avhengig av isforholdene i fjorden.

   

  Dag 3 til 7: På ski mot nord i arktisk villmark

   

  I løpet av den 3. dagen vil vi nok endelig klare mentalt å forlate hverdagens tanker, og gli inn i den arktiske stemningen av urørt natur, stillhet, skiftende vær og fysiske utfordringer. Vi vil komme inn i turmodus med faste rutiner, gode arbeidsøkter bak pulken og trivelige kvelder i godt selskap. Vi tar sikte på å bruke hele dagen på ski, med start om morgenen, en god lunsjpause og leiretablering i på sen ettermiddag.

   

  Hver dag vil vi tilbakelegge omlag 15 til 20 kilometer på ski, dagsetapper vil variere etter terreng, vær, føre og gruppen. Ruten vil gå i lett terreng, hovedsakelig på slake breer omkranset av fjellrygger. Vi vil passere noen bre pass med fantastisk utsyn. I de områdene der breen danner sprekker, passerer gruppen trygt innbundet i taulag.

   

  Selve ruten vil variere noe fra år til år: I grove trekk vil vi gå nordover Esmarkbreen og inn i Trollheimen. I dette eventyrlige området av Svalbard svarer naturen virkelig til sitt navn. I dette eventyrlandet vil vi tilbakelegge mange kilometer. Ferden gjennom Trollheimen vil gå over Nansenpasset og ned på Borebreen. Er snøforholdene gode vil vi følge Borebreen helt mot Vintervegen, og ta den ned i St. Jonsfjorden. Etter frisk fjordluft vil vi ta inn i landet igjen, over Osbornbreen og opp på det mektige breplatået der Kongsvegen starter. På nordsiden av Kongsvegbreen kommer Svalbards majesteter til syne. Foran oss ligger Dronningpasset og Tre Kronor. Er været bra og fremdriften god vil vi ha muligheten til å nyte synet av Kongsfjorden fra toppen av Nora, og deretter gli ned til Ekmannfjorden.

   

  Dag 8: Skiturens finale ned brefallet til Ekmannfjorden

   

  Siste etappe tar oss gjennom brefallet og ned til fjorden. Ekmannfjorden er en av våre favoritter, med karakteristiske røde sandsteinsfjell og et rikt fugle- og dyreliv. Er vi heldige ser vi sel på isen og kanskje isbjørn. Båten plukker oss opp ut på ettermiddagen og vi forventer å være fremme i løpet av ettermiddagen hvor det er tid til en dusj før en velfortjent middag.

   

  Programmet kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer. Isbjørn i camp vil også medføre endringer da vi er pliktig til å beskytte den. 

Accommodation in Svalbard.

Bestill overnatting på Gjestehuset 102

*Rabatt på 10 % gis på overnatting hos Gjestehuset 102 ved kjøp av minst én flerdagsaktivitet hos oss. Bruk kode: SWE10.

Velkommen med på tur