top of page
Svalbard kayaking expedition in Spitsbergen along glacier front with Svalbard Wildlife Expeditions

Spitsbergen Kayak Expedition - Isfjorden

kr 28 435,00Pris

visit svalbard adventures wildlife expeditions adventure expedition spitsbergen tours to do

BOOK NÅ

 • Detaljer

  Vanskelighetsgrad (av 5)

  🟠🟠🟠🟠🟠

   

  *Minimum 4 voksne over 18 år (av 6):

  👤👤👤👤 // 👤👤

   

  • Send forespørsel

  • Kl. 15:00 (Dag 1)

  •  1+7 dager

  • 16 år*

   

  Det stilles krav til at man er kjent med kajakkpadling og har noe trening i padling. Ingen krav om erfaring fra overnattingsturer med kajakk.

   

  Guiden vil gi instrukser om hvilke sikkerhetsregler som gjelder og vi padler i tørrdrakter. Daglig vil vi tilbringe ca 8 timer i kajakkene, dagen vil bli lagt opp i etapper på 1 ½ til 2 timer padling før vi går i land for en kortere pause.

   

  Maks. størrelse på tørrdrakt: XXL
  Maks. høyde på passasjer: 195 cm
  Maks. omkrets (kajakkens cockpit): 130 cm

   

  Prisen inkluderer:
   

  • Transport tur/retur overnattingssted

  • 2-manns kajakk

  • Kajakkbekledning

  • Mat og varm drikke

  • Telt

  • Liggeunderlag

  • Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

   

  Anbefales å ta med:
   

  • Varme sokker

  • Varme klær

  • Kald drikke

  • Kamera i vanntett pose

  • Dagstursekk

  • Sovepose*

   

  *NOK 600 leie av sovepose
   

  Du får tilsendt en anbefalt pakkeliste ved bekreftet bestilling.

  Vi serverer varme måltider. Ta med egne matpakker om behov.

   

  Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

   

  Kartblad:

  Norsk Polarinstitutts kartserie; C8 Billefjorden, B8 St. Jonsfjorden, B7 Tre Kroner,  (C7 Dicksonfjorden)

   

  Ekstra utstyr og klær: Arctica

 • Turbeskrivelse

  Sommeren på Svalbard gir en variert opplevelse av storslått natur, rikt dyreliv, historiske kulturminner og ikke minst følelsen av fred og ro i urørt natur. En reise gjennom det arktiske landskapet blir flottest gjennom tilstrekkelig med tid og stillhet til å sanse og fordøye opplevelsene.  

   

  Syv dager på tur med kajakk som fremkomstmiddel vil gi deg tid og stillhet til en uforglemmelig reise. I tomannskajakker legger vi turen til fjordene i hjertet av Svalbard. Her vil vi på vår arktiske sjøreise komme oss inn i den urørte naturen, og møte varierte natur- og kulturopplevelser. Fra storslagne fjell, via åpne sletter til spektakulære brefronter. Fra 300 år gamle spor etter polarfangst til dagens moderne fangst på Svalbard.

   

  Dag 1:

   

  God planlegging, hyggelig turfølge og nøye forberedelser er halve turen! Det er derfor viktig at alle turdeltagerne er på plass i Longyearbyen i løpet av ettermiddagen, første dag. For å gi de sist ankommende deltagerne en mulighet til å komme seg på plass, vil guiden hente gjestene på deres overnattingssted kl 16:00 denne ettermiddagen. I løpet av ettermiddagen vil du få anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og være sikker på at du har med nødvendig utstyr. Vi går igjennom ruta på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Møtet avsluttes med at vi pakker og klargjør kajakkene for neste dag. De som har behov for supplering av utstyr rekker dette før sportsbutikkene stenger.

   

  Dag 2 til dag 7:

   

  *Husk å be om tidligere frokost om du bor på hotell/gjestehus!

   

  Avreise fra Longyearbyen med båt. Vi krysser Isfjorden og blir satt i land et sted på nordsiden av fjorden etter noen timer. Her har vi en siste finjustering av kajakker og utstyr, før vi starter å padle.

  Vi har nå sju hele dager til padling og utforskning av fjordene og landet på nordsiden av Isfjorden, og vil ikke bli hentet før på ettermiddagen dag 8.

   

  Vi padler hele dagen, og det er mulighet til at man skal ha tid til ta fotturer og toppturer i området. Rute og innhold på dagene legger gruppa opp i lag med guiden, etter rådende værforhold og deltagernes ønske. Området som det skal padles i har en spennende historie og byr på flotte naturopplevelser. Man vil kunne få oppleve fugler og dyreliv på nært hold og er vi riktig heldig får vi følge av hval på noen av fjordkryssingene. Alt av utstyr og proviant vil vi bringe med oss nedpakket i kajakkene og ny camp settes opp for hver dag.

   

  Dag 8:

   

  Henting med båt på ettermiddagen. Turen tilbake til Longyearbyen tar noen få timer. Vel tilbake vil vi rydde opp etter oss og komme oss til overnattingstedet i Longyearbyen for en dusj.

   

  Programmet kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer. Isbjørn i camp vil også medføre endringer da vi er pliktig til å beskytte den.

Accommodation in Svalbard.

Bestill overnatting på Gjestehuset 102

*Rabatt på 10 % gis på overnatting hos Gjestehuset 102 ved kjøp av minst én flerdagsaktivitet hos oss. Bruk kode: SWE10.

Velkommen med på tur