top of page
Billefjorden Kayak Expedition with Svalbard Wildlife Expeditions

Billefjorden Kayak Expedition - Nordenskiold

kr 16 610,00Pris
 • Detaljer

  Vanskelighetsgrad (av 5): 

  🟠🟠🟠🟠⚫

   

  *Minimum 4 voksne over 18 år.

   

  • 30.07.2024 - 03.08.2024

  • Kl. 07:30

  • 1+4 dager

  • 16 år*

   

  Deltagerne bør ha noe erfaring med kajakkpadling. Uerfarne må ha god fysisk form og like utfordringer. Padling i flere dager fører til stor belastning av armer og skuldre.

   

  Vi bruker doble kajakker og holder oss så nær kystlinjen som mulig. Turen er middels krevende med distanser på 15-20 km hver dag.

   

  Maks. størrelse på tørrdrakt: XXL

  Maks. høyde på passasjer: 1.95m

   

  Prisen inkluderer:

  • Transport tur/retur overnattingssted

  • 2-manns kajakk

  • Kajakkbekledning

  • Mat og varm drikke

  • Telt

  • Liggeunderlag

  • Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

   

  Anbefales å ta med:

  • Varme sokker

  • Varme klær

  • Kald drikke

  • Kamera i vanntett pose

  • Dagstursekk

  • Sovepose

   

  Du får tilsendt en anbefalt pakkeliste ved bekreftet bestilling.

  *NOK 600 leie av sovepose

  Vi serverer varme måltider. Ta med egne matpakker om behov.

   

  Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

  Ekstra utstyr og klær: Arctica

 • Turbeskrivelse

  Om sommeren er de lange fjordene livsnerven i den arktiske naturen på Svalbard. Her hekker sjøfuglene i fjellklipper, reven går på jakt etter fugleegg i strandsonen og isbjørnen jakter etter sel på isflakene inne ved breene. Billefjorden, innerst i Isfjorden er nettopp en slik fjord med et yrende dyreliv om sommeren.

   

  Samtidig byr Billefjorden på et fantastisk fjell- og brelandskap, i tillegg til mange kulturminner etter tidligere menneskelig aktivitet på Svalbard. På denne turen vil vi som de tidligere arktiske oppdagerne, utforske denne fjorden via sjøveien. I løpet av fire hele dager med kajakkpadling, vil du på denne turen få en rikholdig Svalbardopplevelse.

   

   

  Ankomstdagen - Dag 1:

   

  God planlegging, hyggelig turfølge og nøye forberedelser er halve turen! Det er derfor viktig at alle turdeltagerne er på plass i Longyearbyen i løpet av ettermiddagen, første dag. For å gi de sist ankommende deltagerne en mulighet til å komme seg på plass, vil guiden hente gjestene på deres overnattingssted kl 16:00 denne ettermiddagen. I løpet av ettermiddagen vil du få anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og være sikker på at du har med nødvendig utstyr. Vi går igjennom ruta på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Møtet avsluttes med at vi pakker og klargjør kajakkene for neste dag. De som har behov for supplering av utstyr rekker dette før sportsbutikkene stenger kl 18:00.

   

  Dag 2:

   

  *Husk å be om tidligere frokost om du bor på hotell/gjestehus!

   

  Avreise fra Longyearbyen med båt. En to timers båttur ligger foran oss før vi kommer frem til Skansbukta. Her settes vi i land, og klargjør kajakkene for vår videre ferd innover Billefjorden. Skansbukta har et rikt plante- og fugleliv, og i tillegg finner vi rester etter tidligere tiders fangstmannsliv i dette området. Vi setter av tid til en lett fottur i dette spennende området før vi setter oss i kajakken. Dagens etappe er cirka 15 km. Vi passerer den russiske bosetningen Pyramiden. Byen ble grunnlagt på grunn av kullforekomstene, men i 1998 ble byen forlatt. Vi etablerer leir første natt med utsikt mot Nordenskiöldbreen.

   

  Dag 3:

   

  En lett morgen økt i kajakken før vi tar første stopp. Kajakkturen fortsetter etter noen timer, og turen går over Petuniabukta til Nordenskiöldbreen. Vi etablerer leir med fri sikt til den mektige brefronten og et rikt fugleliv. I dette området er det stor sjanse for å få oppleve Svalbards største sel, Storkobben, som kan bli opptil 350 kg tung. Et spennende møte når en sitter i kajakken. Dagens distanse er ca. 18 km.

   

  Dag 4: 

   

  Vi beregner god tid til padling i dette området. Breen slipper stadig store isblokker, og dette legger begrensninger på hvor nært en kan padle. Sel er erfaringsmessig svært nysgjerrig på kajakkpadlere, så her kan det dukke opp mange spennende motiver for ivrige fotografer. Dagens leir etableres etter vi har passert Brucebyen som ble grunnlagt av skottene i 1919. Som så mange andre oppdaget også de at mineralutvinning på Spitsbergen er en dyr fornøyelse så de fire hyttene ble forlatt etter noen få år. Dagens distanse er ca. 12 km.

   

  Dag 5: 

   

  Foran oss ligger Billefjorden og horisonten. Vi padler mot solen ut til Phantomodden som er siste stopp på turen. Underveis vil landskapet åpne seg opp, og kysten domineres av vide tundrasletter. Nå er det tid til å oppsummere de siste dagers hendelser og nyte stillheten i kajakken. Båten vil hente oss på ettermiddagen for transport inn til Longyearbyen. Dagens distanse er ca. 18 km. 

   

  Programmet kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer. Isbjørn i camp vil også medføre endringer da vi er pliktig til å beskytte den. Ved god fremdrift i gruppen vil uthentingspunktet kunne bli forandret og vi får en lengre tur.

   

  Det er lagt opp til at man skal ha tid til ta fotturer og toppturer i området. Området som det skal padles i har en spennende historie og byr på flotte naturopplevelser. Man vil kunne få oppleve fugler og dyreliv på nært hold.

   

  Alt av utstyr og proviant vil vi bringe med oss nedpakket i kajakkene og ny camp settes opp for hver dag.

Accommodation in Svalbard.

Bestill overnatting på Gjestehuset 102

*Rabatt på 10 % gis på overnatting hos Gjestehuset 102 ved kjøp av minst én flerdagsaktivitet hos oss. Bruk kode: SWE10.

Velkommen med på tur