BÆREKRAFT
Svalbard Wildlife Expeditions ble grunnlagt i 1997, og er et av de første selskapene på Svalbard som startet å ta gjester til Svalbard på organiserte turer. Allerede den gang var visjonen å ta med gjester for å vise dem den magiske og storslåtte naturen på Svalbard, samtidig som en begrenset fotavtrykket.
Mange tiår senere har Svalbard Wildlife samme lidenskapen og visjonen, og vi er stolte av å være en av de mest bærekraftige turoperatørene på Svalbard.
UMOTORISERT FERDSEL
Å oppleve den uberørte Svalbard-naturen på en ikke-motorisert måte er kjernen i største delen av vår produktportefølje, hvor gjestene enten går til fots, padler kajakker eller går på ski. Når det er behov for transport for å bli fraktet ut i villmarken bruker vi kollektivtransport så langt det er praktisk mulig. De få snøscooterturene vi tilbyr er fokusert på små grupper og overnattingsturer. Vi har et begrenset antall egne snøscootere, og har valgt å heller leie snøscootere lokalt dersom vi trenger flere.
Vi har valgt å kategorisere våre turer fra 1 til 3 slik at det skal være for gjestene våre å velge turer ut ifra et bærekraftig perspektiv:
Den minst bærekraftige kategorien. Her benyttes hovedsakelig motoriserte transportmidler til å ta seg fram.
Den mellomste kategorien. Her benyttes offentlig transport eller transport med bil til startspunktet for turen.
Den mest bærekraftige kategorien. Her benytter vi først og fremst vår egen kropp som motor og minimalt med bilkjøring for å nå startpunktet.
BÆREKRAFTSPRINSIPPER - MER ENN LAVT CO2-AVTYKK
Det utvidede konseptet bærekraft (miljømessig, sosialt og økonomisk) er en integrert del av Svalbard Wildlife Expeditions daglige rutiner. Våre interne retningslinjer og prosedyrer handler på en rekke forhold knyttet til bærekraft, som for eksempel innkjøp, avfallshåndtering og vår ikke-etterlat-spor-filosofi etc. Vårt mål er å være i tråd med FNs bærekraftsmål om å gjøre optimalt bruk av miljøressurser som utgjør et nøkkelelement i reiselivsutvikling, opprettholdelse av essensielle økologiske prosesser og bidrar til å bevare naturarv og biologisk mangfold.
Retningslinjer for Miljøfyrtårn-merket setter også forutsetninger for å sikre at vi opererer innenfor miljøvennlige rammer, og vi må gjennom årlig innrapportering som også må presenteres til ansatte. Vi prøver også å la våre ansatte, og spesielt guidene ta aktivt del i å komme med forslag til hvordan kan vi forbedre oss, og som videre er innspill til årlige mål vi setter for bedriften. Vi har nettopp også vert gjennom en omfattende resertifisering. I gjennomsnitt har vi svært god score på CO2-fotavtrykk og er langt bedre enn bransjegjennomsnittet.