Villmarkscamp: 4 dager med topptur, brevandring og padling

Vi mener at god tid i fred og ro er viktig for å sanse og fordøye Svalbardopplevelsen. På denne turen vil vi få to hele turdager. Etter en ettermiddag med kajakk til brefronten, en hel dag på breen vil vi tredje dagen gå gjennom det frodige landskapet på vestsiden av Ymerbukta, og opp langs den majestetiske Värmlandsryggen. På vei tilbake til Longyearbyen legges turen innom det russiske samfunnet Barentsburg.

Dag 1 (tirsdag):

Guiden henter dere på overnattingsstedet kl 07:30. Vi kjører ned til lageret der vi har en kort briefing om turen, og tar ut utstyr til turen. Etterpå kjører vi til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land ved vår faste leir. Her installerer vi oss i leiren før vi gjør oss klar til kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevest tar vi plass i stødige dobbeltkajakker og er klare for en padletur langs land til fronten av Esmarkbreen. Før start får du en grundig innføring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte framkomstmiddel for å komme tett inn på naturen og oppleve stillheten mens en ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land et passende sted for å betrakte brefronten og ta en matbit. Vel tilbake i campen etter en aktiv dag står middag på programmet og er været med oss kan kvelden avsluttes rundt leirbålet. Alle i gruppen må delta i en vaktordning som isbjørnvakt hvor en person alltid er våken i tildelt periode gjennom hele natten.

Dag 2 (onsdag):

Etter en solid frokost pakker vi sekkene med breutstyr og setter kursen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau begir vi oss inn på selve breen. Med kyndig veiledning fra guiden vandrer vi i taulag innover klar blåis, over dype sprekker og krysser snøbroer. Vår lunsj spiser vi på selve breen med flott utsikt over de mektige breformasjonene og sjøen foran oss. Tilbake i leiren tilbereder vi en bedre middag mens inntrykkene synker inn. Dette er en forholdsvis lang dag hvor vi er ca. 8 timer på breen. Fra campen inn til breen er det ca. 40 min gange i lett terreng.

Dag 3 (torsdag):

Etter to netter ute i den arktiske naturen vil vi virkelig begynne å føle en viss tilhørighet til omgivelsene. Etter samme morgenritualet som dagen før vil vi i dag gjøre oss bedre kjent med naturlivet og landskapet rundt oss. Med en høy topp som et naturlig mål for dagen drar vi fra leiren.

Turalternativene er mange på denne siden av Ymerbukta, men det er nok den lange og tiltalende Värmlandsryggen som er mest fristende. Bare etter noen få høydemeter vil vi få et fantastisk skue utover fjord, fjell og brelandskap. Vi satser på å være ute hele dagen, men turen kan fint tilpasses deltagernes ønsker i forhold til lengde.

Vel tilbake i leiren nyter vi nok en middag og kveldsstund blant nye turvenner.

Dag 4 (fredag):

Før båten henter oss rydder og rengjør vi i leiren, deretter rekker vi en behagelig fottur i lokalområdet. På båtturen over til Barentsburg blir det servert varm lunsj. I Barentsburg blir vi tatt med på en guidet rundtur av lokal guide og kan ev. besøke museet før båten seiler videre halvannen time senere. Beregnet ankomst i Longyearbyen ca klokken 20:00.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Detaljer

Periode: Juli - August
Dager: Tirsdag - Fredag
Tidspunkt: Kl. 07:30
Varighet: 4 dager
Pris 1: NOK 11.695
Pris 2: NOK 500 leie sovepose

Endringer av turprogram / dagsetapper:

Gjennomføring av turen (rekkefølge på aktiviteter) og lengde på aktivitetene kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse.

Krav til deltagerne:

Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk – vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulent terreng med mye sand / stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler. Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet, som isbjørnvakt,  matlaging, vannhenting og oppvask.

Kartblad: Norsk Polarinstitutts kartserie, B9

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose, som kan leies for kr 500,-.

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere.

Om du mangler sportsutstyr, ta kontakt med sportsbutikken www.arctica.no/en/

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer

Link til rabatten www.gjestehuset102.no

Rombestilling med rabatt  - Kode SWE10 


Telefon: +4779022222

BESTILL