top of page

Utdrag fra - Trollsteinen. Svalbard og Trollsteinen hans

Diego Andrés Chiessa Ripamonti

14. mar. 2018

Norge, og generelt alle de nordiske landene, har legender om troll, og denne utflukten til «Trollsteinen» forteller at en av disse vesenene ikke hadde noen bedre idé enn å forlate hulen sin for å utforske uten å innse morgengryet. Han ble fanget midt i utflukten da solen gjorde ham til en stein.


Nok en gang, etter en god frokost og påføring av alle nødvendige lag, hentet vår guide Mirko alle medlemmene på ekskursjonen, og tok oss med til Svalbard Wildlife Expeditions-kontoret for å samle alt nødvendig materiale til ruten vår og begynne reisen.

Vi tok bilen igjen og parkerte nesten foran overnattingsstedet mitt, i Nybyen. Der begynte ekskursjonen, i skyggen av Sarkofagen, som kanskje var den tøffeste delen av hele vandringen siden bakken var betydelig, men igjen gjorde adrenalinet meg veldig bra, faktisk så bra, at etter noen minutter ble noen lag med klær til overs.


Stien var ganske flat da vi skulle over Larsbreen, en stor hvit isbre som jeg må si begeistret meg like mye som utsikten fra turen dagen før.


(...)

Den siste delen, selv om den var ganske bratt, var lett og rask, selv om vi på et tidspunkt sank i snøen opp til knærne, men å se trollet bare noen meter unna gjorde at vi fikk styrke.

Da vi ankom Trollet hadde jeg igjen den følelsen av enorm og sårbarhet fra dagen før. Vi hjalp Mirko med å grave i snøen og forberede seg til å spise med fantastisk utsikt og uten bakgrunnsstøy.

Ingen vind, ingen dyr, bare pusten vår, som vi til og med prøver å dempe så mye som mulig for å nyte stillhetens øredøvende lyd.Les hele eventyret på dondetemetes.net!

bottom of page