top of page

Utdrag fra - Nanna Borgen forteller sine historier fra Arktis

Visit Svalbard

20. okt. 2020

Guidene på Svalbard har et brennende engasjement for å ta med gjester ut i den arktiske villmarken. Ute i naturen er der de best liker å være, og det smitter over på gjestene, som garantert får en meningsfull opplevelse.


Guidene har ekspertise i bærekraftig reiseliv, sikkerhet, miljøvern og formidling, så du kan du være sikker på at du er godt ivaretatt. Ser de for eksempel en isbjørn vet de akkurat hva de skal gjøre, og ikke gjøre. Og det er nok av spennende Svalbard-historier å fortelle, både relatert til historie, natur og dyreliv.


Nanna kom til Svalbard for første gang i 2014, og er ansatt som guide i Svalbard Wildlife Expeditions, en av de eldste turoperatørene på Svalbard. Hun tar med turister på kajakkturer, fotturer og skiturer. Hun har en bachelorgrad i friluftsliv fra Høgskolen i Bø, og valgte å skrive sin bachelor-oppgave i Arktis. Vi stilte Nanna noen spørsmål som kan hjelpe deg som gjest å planlegge turen til Svalbard enda bedre, og kanskje få deg til å glede deg enda mer!


Hvilken tur er din absolutte favoritt-tur å være guide på?

Favoritt-turen min må være Svalbard Wildlife Expeditions villmarkscamp i Ymerbukta, samt Blomsterdalshøgda fordi det er en fottur som er enkel og som alle klarer.  Ymerbukta er en flerdagstur hvor gjestene får prøve seg i kajakk i trygg avstand fra Esmarkbreen, vandring på selve breen og en fottur. Vi er innom flere elementer og her får en virkelig kjenne på at Svalbards natur trollbinder deg - og du blir bitt av Svalbardbasillen. Det er også alltid en mulighet for at det kommer en sel inn i bukta, og det er fugleliv, ofte rev og reinsdyr.


(...)


Det viktigste er å lese turbeskrivelsen nøye og spørre hvis de lurer på noe. Ikke meld deg på en tur som krever for mye, da spesielt med tanke på fysisk form og utstyr.


(...)

Hvilken årstid er du mest glad i og hvorfor?

Jeg er mest glad i vinteren og kulda. Da er det fint å dra ut på lengre turer på ski med pulk. Jeg har blitt veldig glad i den stillheten og roen vinteren kommer med. Det er så klart også gøy å kjøre skuter noen ganger, men jeg foretrekker ski og hund. Det er fint i mars hvor det er «normal» natt og dag, og mulighet for nordlys. Det å sitte under nordlyset er like magisk hver gang!


(...)


Den viktigste oppgaven min som guide er å gi gjestene en god opplevelse og vise fram naturen på en fin og ikke minst sikker måte. Svalbard-natur er vakker, men også lunefull, så sikkerheten kommer alltid først.


Les hele intervjuet på visitsvalbard.com!

bottom of page