top of page

Utdrag fra - Kajakkpadling over Adventfjorden og fottur opp Hiorthfjellet

Julie Rivenbark

28. jun. 2018

Svalbard tilbyr et bredt spekter av opplevelsesaktiviteter. Kjør på en rib-båt og søk etter hvalross, kajakk foran en aktiv isbre, eller cruise ut til en forlatt gruveby.

For et virkelig kult dagseventyr, hva med å padle kajakk over Adventfjorden og deretter gå til toppen av Hiorthfjellet, et av de høyeste fjellene i området?


Vi meldte oss på Svalbard Wildlife Expedition sin ekskursjon, «Arctic Challenge». På denne ekskursjonen padler du i kajakk fra Longyearbyen over Adventfjorden, går til toppen av Hiorthfjellet, og returnerer deretter til Longyearbyen samme vei.


Det er et fantastisk dagseventyr og perfekt hvis du vil være aktiv, og hvis du er heldig med været, få en unik utsikt over Longyearbyen.


Vel ute på vannet startet den virkelige moroa. Det var en overskyet dag med temperaturen rundt 6°C (43°F). Skyer skjulte toppen av Hiorthfjellet, men med jevne mellomrom skinte solen på Longyearbyen. Vi stoppet mye for å ta bilder og video og nyte denne opplevelsen. Vi padler kajakk på Svalbard!!

Det tok oss ca 30 minutter å kajakk over Adventfjorden. Jeg følte meg faktisk varm og svett og kunne ikke vente med å komme meg ut av tørrdrakten min! Vi dro kajakkene våre på land, losset tørrsekkene og begynte på veien.


Over oss lå Hiorthfjellet. Hvis de snørike, hvite forholdene fortsatte på toppen, måtte vi avslutte turen tidlig. Nanna ga oss også en snutid kl. 14.30. Det føltes litt som om vi skulle mot toppen av Everest, bare uten den ekstremt høye høyden og den oksygenfattige luften.


(...)

For en perfekt måte å starte turen vår på Svalbard på. Nå, hver gang vi så over fjorden til Hiorthfjellet, kunne vi stolt mimre om de få øyeblikkene vi sto der oppe.

Hele denne dagen var fantastisk. Hvis du liker å gå på fotturer eller leter etter et unikt dagseventyr på Svalbard, er dette et du kan legge til på listen din. Ikke bare får du toppet et fjell i Arktis, men du får se dyrelivet, lære om gruvearbeiderne som bodde og jobbet her, og får følelsen av at du vandrer et relativt avsidesliggende sted.


Det var stille, det var fredelig og det var vakkert. Dette er grunnen til at vi vandrer for å utforske nye steder og oppleve naturen.


Les hele eventyret på earthtrekkers.com!

bottom of page