top of page

Historien om en hvalross - med Arne Kristoffersen

Svalbard Wildlife Expeditions

24. nov. 2023

Fredag 24. november 2023 markerer vi verdens hvalrossdag, eller World Walrus Day. Denne markeringen er ekstra spesiell for Svalbard Wildlife Expeditions av flere grunner, men det er nok mest åpenbart med tilknytning til vår logo - en rød hvalross med hvite støttenner plassert i gul sirkel med sort kant og sort skrift på en gul bakgrunn.


Vi tok en prat med gründeren Arne Kristoffersen, og her får du et lite innblikk i en helt spesiell historie bak hvalrossen man ser på de gule og røde bilene rundt om i Longyearbyen i dag.


Mitt navn er Arne Kristoffersen og har jo vært på Svalbard i noen år (*red.anm. mer enn 30 år). Jeg startet Svalbard Wildlife Service som selskapet opprinnelig het, helt tilbake til 1989. Da med en annen logo enn denne vi ser i dag.


Hvor kommer hvalrossen fra?


Logoen vi har i dag, denne hvalrossen, ble da tegnet av en kunstner som het Emanuel Bernstone, en svensk kunstner.

Han hadde ikke noe kjennskap til hvalross, så jeg sendte ham til Svalbard Museum der de hadde et utstoppet hode av en hvalross.

Så tegnet han en kopi av den, og senere fikk vi da en av forskerne til Norsk Polarinstitutt til å verifisere tegningen slik at den var korrekt.


Hvorfor valgte dere gult og rødt?

Jeg engasjerte et firma i Harstad til å lage ny logo basert på mine ønsker og farger. Jeg synes både den gulrøde logoen som også går igjen i uniformer og uniformering av bilene er veldig lett gjenkjennelig.


Uniformeringen med gult og rødt har også sånn sett et sikkerhetsaspekt i seg; de er veldig veldig godt synlig [når ute i felt].


Her kan du se filmen fra World Walrus Day 2023.

bottom of page