top of page
Wilderness Camp to kayak and hike to summit in Ymerbukta with Svalbard Wildlife Expeditions

Wildlife Wilderness Camp - Hike to the Top

kr 13 745,00Pris
 • Detaljer

  Vanskelighetsgrad (av 5): 

  🟠🟠🟠⚫⚫

   

  *Minimum 4 personer over 18 år.

   

  • Juli - august

  • Kl. 07:30

  • 4 dager (endre til 3 dager)

  • 16 år*

   

  Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk da vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning.

  Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulent terreng med mye sand / stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler.

   

  Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet som isbjørnvakt, matlaging, vannhenting og oppvask.

   

  Prisen inkluderer:

  • Transport tur/retur overnattingssted

  • Mat og varm drikke

  • Telt

  • Liggeunderlag

  • Kajakkbekledning

  • Nødvendig utstyr til brevandring

  • Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

   

  Anbefales å ta med:

  • Gode, varme og inngåtte fjellsko

  • Varme klær

  • Kald drikke

  • Kamera i vanntett pose

  • Dagstursekk

  • Sovepose*

   

  *NOK 600 leie av sovepose

  Du får tilsendt en anbefalt pakkeliste ved bekreftet bestilling.

  Vi serverer varme måltider. Ta med egne matpakker om behov.

   

  Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

   

  Ekstra utstyr og klær: Arctica

 • Turbeskrivelse

  Vi mener at god tid i fred og ro er viktig for å sanse og fordøye Svalbardopplevelsen. På denne turen vil vi få to hele turdager.

   

  Etter en ettermiddag med kajakk til brefronten, en hel dag på breen vil vi tredje dagen gå gjennom det frodige landskapet på vestsiden av Ymerbukta, og opp langs den majestetiske Värmlandsryggen.

   

  Dag 1:

   

  *Husk å be om tidligere frokost om du bor på hotell/gjestehus!

   

  Guiden henter dere på overnattingsstedet kl 07:30. Vi kjører ned til lageret der vi har en kort briefing om turen, og tar ut utstyr til turen. Etterpå kjører vi til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land ved vår faste leir. Her installerer vi oss i leiren før vi gjør oss klar til kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevest tar vi plass i stødige dobbeltkajakker og er klare for en padletur langs land til fronten av Esmarkbreen. Før start får du en grundig innføring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte framkomstmiddel for å komme tett inn på naturen og oppleve stillheten mens en ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land et passende sted for å betrakte brefronten og ta en matbit. Vel tilbake i campen etter en aktiv dag står middag på programmet og er været med oss kan kvelden avsluttes rundt leirbålet. Alle i gruppen må delta i en vaktordning som isbjørnvakt hvor en person alltid er våken i tildelt periode gjennom hele natten.

   

  Dag 2:

   

  Etter en solid frokost pakker vi sekkene med breutstyr og setter kursen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau begir vi oss inn på selve breen. Med kyndig veiledning fra guiden vandrer vi i taulag innover klar blåis, over dype sprekker. Vår lunsj spiser vi på selve breen med flott utsikt over de mektige breformasjonene og sjøen foran oss. Tilbake i leiren tilbereder vi en bedre middag mens inntrykkene synker inn. Dette er en forholdsvis lang dag hvor vi tilbringer dagen på breen.

   

  Dag 3:

   

  Etter to netter ute i den arktiske naturen vil vi virkelig begynne å føle en viss tilhørighet til omgivelsene. Etter samme morgenritualet som dagen før vil vi i dag gjøre oss bedre kjent med naturlivet og landskapet rundt oss. Med en høy topp som et naturlig mål for dagen drar vi fra leiren. Turalternativene er mange på denne siden av Ymerbukta, men det er nok den lange og tiltalende Värmlandsryggen som er mest fristende. Bare etter noen få høydemeter vil vi få et fantastisk skue utover fjord, fjell og brelandskap. Vi satser på å være ute hele dagen, men turen kan fint tilpasses deltagernes ønsker i forhold til lengde. Vel tilbake i leiren nyter vi nok en middag og kveldsstund blant nye turvenner.

   

  Dag 4:

   

  Før båten henter oss rydder og rengjør vi i leiren, deretter rekker vi en behagelig fottur i lokalområdet. Nå forlater vi Ymerbukta og underveis serveres det et godt måltid som skipets kokk har tilberedt. Smart å spise på akterdekket da det ofte dukker opp interessante observasjoner av dyrelivet i Isfjorden. På retur til Longyearbyen passerer vi den russiske bosetningen Barentsburg, og den forlatte gruvebyen Grumant før et yrende fugleliv i klippene ved Fuglefjella. Beregnet ankomst i Longyearbyen ca klokken 19:00.

   

  Programmet kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer. Isbjørn i camp vil også medføre endringer da vi er pliktig til å beskytte den.

   

  Svalbard Wildlife Expeditions tar sterkt avstand fra invasjonen og krigen i Ukraina.

  Barentsburg og Pyramiden er eid og drevet av det russisk statseide Trust Arktikugol, men flesteparten av innbyggerne er ukrainere.  Ved å besøke bosetningene støtter en den russiske stats selskap, så vi besøker ikke Barentsburg.

Accommodation in Svalbard.

Bestill overnatting på Gjestehuset 102

*Rabatt på 10 % gis på overnatting hos Gjestehuset 102 ved kjøp av minst én flerdagsaktivitet hos oss. Bruk kode: SWE10.

Velkommen med på tur