top of page
Ski across Spitsbergen from East Coast to West Coast with Svalbard Wildlife Expeditions

Svalbard Ski Expedition - Crossing Spitsbergen from East to West

kr 31 250,00Pris

visit svalbard adventures wildlife expeditions adventure expedition spitsbergen tours to do

BOOK NÅ

 • Detaljer

  Vanskelighetsgrad (av 5)

  🟠🟠🟠🟠🟠

   

  *Minimum 4 deltakere over 18 år (av 12):

  👤👤👤👤 // 👤👤+

   

  • Tilgjengelige datoer
   20.04.2025 - 28.04.2025
   04.05.2025 - 12.05.2025
    

  • 1 + 8 dager

  • 16 år*

   

  Hver deltager trekker sin egen pulk på 30 – 40 kg.

   

  Turen er middels krevende, og deltakerne bør ha erfaring fra skiturer i høyfjell.

   

  Ingen breerfaring fra før er krevd, da vår guide vil gi opplæring / veiledning underveis.

  Overnatting 2 og 2 pr. telt.

   

  Prisen inkluderer:

   

  • Transport tur/retur overnattingssted
  • Snøscooter/beltevognstransport til startsted for tur og for retur til Longyearbyen
  • Egen pulk, sele og drag
  • Mat, snacks og varm drikke
  • Telt, liggeunderlag, primus og matlagingsutstyr.
  • Erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr
  • Redningsforsikring

   

  Anbefales å ta med:

   

  • Gode, varme og inngåtte skisko
  • Skiutstyr (fjellski, staver og feller)*
  • Spade
  • Varme klær
  • Kald drikke (helst i termos da væske kan fryse til is)
  • Kamera (om ønskelig)
  • Solbriller
  • Sovepose**

   

  *Gjester må sørge for eget skiutstyr. Ved kjøp av nytt utstyr er det viktig å prøve dette i god tid i forveien for å unngå gnagsår ol.

   

  **NOK 600 leie av sovepose

   

  Du får tilsendt en anbefalt pakkeliste ved bekreftet bestilling.

   

  Svalbard Wildlife Expeditions sørger for alle måltider.

   

  Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

   

  Ekstra utstyr og klær: Arctica

 • Turbeskrivelse

  En krysning av Spitsbergen fra øst til vest er den perfekte turen for å oppleve det arktiske ekspedisjonslivet. Du vil oppleve vide daler, snødekte fjell, breer og et dyreliv som få andre plasser i verden kan overgå.

   

  På denne turen vil vi som en samlet gruppe krysse Svalbard på tvers med ski og pulk. Med mindre vær eller føre tilsier annet vil turen gå fra Agardhbukta i øst til Grønfjorden i vest. Hver kveld vil vi etablere leir en ny plass hvor man vil sove i telt to og to sammen. På natten vil vi i tur or orden sitte isbjørnevakt.

  Å nyte stilheten alene i midnattssolen er en spesiell og uforglemmelig opplevelse og er for mange et av høydepunktene ved turen. Etter en uke på ski og med netter i telt vil vi endelig komme frem til Grønfjorden i vest hvor en båt venter på oss og vil ta oss tilbake til sivilisasjonen.   

   

  Dag 1:

   

  Du vil bli hentet av guiden din på ettermiddagen på overnattingsstedet ditt, og hele gruppen vil samles, bli kjent med hverandre og starte pakking av utstyret.

  Det vil også være anledning til så stille eventuelle siste spørsmåltil guiden, og rekke butikkene før de stenger om noe skulle være glemt. Personlige eiendeler som ikke skal medbringes på turen kan vi oppbevare når du er ute på ekspedisjonen.


  Vi anbefaler å komme til Longyearbyen dagen før oppmøte i tilfelle det oppstår problemer med bagasje eller andre uforutsette hendelser.*

   

  *Les: Betingelser og vilkår gjelder ved bestillingsbekreftelse.

   

  Dag 2:

   

  Igjen vil guiden hente deg på overnattingstedet ditt og alle møtes på lageret vårt for en siste brief før turen går mot Agardh i øst med beltevogn eller snøscooter. Denne turen tar noen timer, og underveis kan vi nyte det landskapet vi kommer til å bevege oss gjennom den neste uken. Når vi er fremme i Agardhbukta klargjør vi utstyret og hvis været tilsier det begynner vi på en kortere dagsetappe.

   

  Nå starter ekspedisjonslivet! De neste dagene vil vi prøve å gå mellom 15-25 km hver dag. Store deler av dagen vil vi tilbringe på ski på ski i et rolig tempo, og vi vil ha rikelig med snackpauser underveis for å holde energinivået oppe. Ruten vi bli lagt etter vær og snøforhold og vi prøver å holde oss til den mest direkte ruten, da turen kan være hard nok i  seg selv. Hver kveld setter vi i fellesskap opp leiren, lager varm mat og nyter en velfortjent natt i en varm sovepose.

   

  Dag 3:

   

  Etter første natt i leir begynner vi dagen med frokost og varm drikke. Dette er også dagen hvor vi etter planen skal opp den første breen. Den har en grei stigning og guiden vil hele tiden ta vurdering av sikkerheten ved ferdsel på bre. Dagen går med til skigåing, pauser med masse snacks og en varm ekspedisjonslunsj. Målet for dagen er å komme oss et stykke inn i Kjeldstrømdalen før vi slår ny leir.

   

   

  Dag 4:

   

  I dag fortsetter vi videre inn i Reindalen. Dette er en av de klassiske, lange og vide dalene som vi har mange av her på Svalbard. Vi vil i dag gå i et område med veldig begrenset ferdsel, så her er det god mulighet til å nyte den arktiske stilheten. Nå begynner vi å få rutiner på ekspedisjonslivet, pauser og oppsetting av leir. Disse rutiner er en stor del av hverdagen på lange skiturer, og er ofte det som gjør at folk blir glad i ekspedisjonslivet.

   

  Dag 5-7:

   

  Hver morgen starter vi med varm frokost og drikke. Dette er viktig drivstoff til dagens skietappe og pulk-trekking. De neste dagene forsetter turen vestover, først gjennom Reindalen og deretter følger vi mindre sidedaler gjennom Semmeldalen og videre mot Grøndalen. Vi setter hver kveld opp leir og rutinene er nå innøvd og ekspedisjonslivet vil begynne å føles som den nye hverdagen.

   

  Dag 8:

   

  Den siste etappen går videre gjennom Grøndalen i retning vest mot Grønfjorden. Etter hvert som vi nærmer oss vestkysten, begynner vi å se turens mål. Vi setter opp leir en siste gang i den storslått arktiske naturen, nyter den siste natta i arktisk stillhet og kjenner på stoltheten av snart å ha fullført Spitsbergen på tvers.

   

  Dag 9:

   

  Vi har nå vært ute over en uke på tur. Den siste distansen går inn mot Barentsburg hvor en båt vil ta oss tilbake til Longyearbyen. Når vi er tilbake i byen kjører vi dere tilbake til hotellet deres for en god og varm dusj.

   

  Programmet kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer. Isbjørn i camp vil også medføre endringer da vi er pliktig til å beskytte den.

Accommodation in Svalbard.

Bestill overnatting på Gjestehuset 102

*Rabatt på 10 % gis på overnatting hos Gjestehuset 102 ved kjøp av minst én flerdagsaktivitet hos oss. Bruk kode: SWE10.

Velkommen med på tur