top of page
180830_SPITZBERGEN_JANNIS_096.jpg
9dgvmc

9 dager Prins Karls Forland:
Fottur på Spitsbergens vestkyst

fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-ledig2.png
fottur-opptatt.png
 • Turen starter: Avtales nærmere

 • Varighet: 1+8 dager

 • Aldersgrense: 16 år*

Min. 4 personer over 18 år.

Alle deltakere er vant med å være på tur og bærer egen ryggsekk. Vekt 15 – 20 kg (personlig- og fellesutstyr, samt mat for alle dagene).

 

Vi anbefaler at du leser igjennom vårt forslag til utstyrsliste før avreise som blir tilsendt ved bestilling.

 

Overnatting 2 og 2 pr telt.

 • Epost: info@wildlife.no

 • Tlf: +47 79 02 22 22
   

 • Overnatting: Gjestehuset 102
  Vi tilbyr rabatterte priser ved booking av våre overnattingsturer. Bruk kode: SWE10
   

 • Ekstra utstyr og klær: Arctica

Direkte fra Nordishavet

Langs den sentrale vestkysten av Spitsbergen danner Prins Karls Forland en 86 km lang og 11 km bred øy.  Lenger vest enn dette kommer du ikke på Svalbard. Mot denne øyas vestlige kyst bryter bølgene direkte fra Nordishavet, og Nord Grønland blir neste landkjenning i vest. Øya er kontrastenes landskap med alpine topper, irrgrønne gressletter og golde steinørkener side om side.

180830_SPITZBERGEN_JANNIS_113.jpg
180830_SPITZBERGEN_JANNIS_079.jpg

Den store villmarken

I dette fantastiske landskapet tilbyr vi en 8-dager lang fottur. Der vandrer vi med teltet på ryggen, og slår ny leir for hver kveld. Vi vil oppleve et fantastisk rikt naturliv og besøke kulturminner etter tidligere fangst og industriaktivitet på Svalbard. I løpet av turen vil vi virkelig føle oss som en del av den store villmarken, og sannsynligheten er minimal for å treffe andre mennesker på denne delen av Svalbard. 

Har du vært med på 9 dagers fottur på Prins Karls Forland?

Følg lenken her og del dine opplevelser med oss!”

Dag 1 : God planlegging, hyggelig turfølge og nøye forberedelser er halve turen! Det er derfor viktig at alle turdeltagerne er på plass i Longyearbyen i løpet av ettermiddagen på søndag, første dag. For å gi de sist ankommende deltagerne en mulighet til å komme seg på plass, vil guiden hente gjestene på deres overnattingssted kl 16:00 denne ettermiddagen. I løpet av ettermiddagen vil du få anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og være sikker på at du har med nødvendig utstyr. Vi går igjennom ruta på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Møtet avsluttes med at vi pakker og klargjør sekkene for neste dag. De som har behov for supplering av utstyr rekker dette før sportsbutikkene stenger kl. 18:00. Første natt er ikke inkludert.

Dag 2 : En tidlig start på en lang dag. Turlederen vil hente dere ved bosted på morgenen for transport ned til havna. Her venter båten som skal ta oss med nordover til Heemskerckneset på Prins Karls Forland. Vi er fremme ved den nordlige delen av Prins Karls Forland rundt lunsj ca kl 12-13. Vel inne på land er det en kort etappe på 1 - 2 km i lett terreng før vi slår leir.

Dag 3 : Bli ikke overrasket om du våkner til lyden av måker og krykkjer. Prins Karls Forland er kjent for sitt rike fugleliv. Sekkene pakkes og vår vandring mot vestkysten kan starte. Terrenget er flatt, og vi passerer vide dalfører på vår ferd mot vestkysten. Turen går gjennom Mackenziedalen til Blokkvatnet. Her er det stille og urørt. Dagens etappe er om lag 7 - 8 km i relativt flatt terreng.

Dag 4 : Fra Blokkvatnet fortsetter vi gjennom Sutordalen og ut til vestkysten. Dagens etappe er kort, ca 4 – 5 km. Ved utløpet av dalen slår vi leir med flott utsikt mot havet. Resten av dagen blir brukt til «oppdagelsesferd» i nærområdet. Hvis været tillater det kan kvelden avsluttes rundt bålet med dønningene fra havet som bakgrunnsmusikk.

Dag 5 : Ferden fortsetter videre nordover. Vi vil følge kysten, men i hekkesesongen vandrer vi lenger inn i landet for å unngå å forstyrre hekkende fugl. Polarreven følger fuglene med vaktsomme øyne og er ikke sen med å hente egg om fugl blir skremt av reiret.I dette området er det ikke uvanlig å observere kolonier med steinkobbe,en selart som er forholdsvis sjelden på Spitsbergen. Ingen stramme skjemaerfor denne dagen. Vi stopper opp underveis og tar oss tid til å la inntrykkene synke inn. Området har spor etter tidlig fangst av hval, og forrige århundres revefangst. Vi passererinnløpet til Strathbegdalen og setter opp leiren vi skal bruke i to netter.Dagens etappe ca. 8 – 10 km.

Dag 6 : En fantastisk dagstur med lett pakning. Fuglehukfjellet huser store kolonier med fugl hele sommeren igjennom. Her kan en oppleve polarreven som lusker ved foten av fjellet og kanskje får vi besøk av nysgjerrige revevalper. I månedsskiftet juli-august kan en få oppleve det dramatiske”lomvisleppet”. Når ungene skal forlate reiret er de fremdeles ikke flygedyktige, men forsøker å ta seg til sjøen gjennom en hasardiøs glideflukt. Ikke alle når frem, og for de som ikke gjør det er det mange farer som truer. Dette er en hektisk periode for reven som sanker sammen forrådet for vinteren. Her trenger vi ikke å lete etter fugl og dyreliv, her må vi passe oss for ikke å forstyrre. Vi besøker også noen eldre fangsthytter / tufter etter norsk og russisk fangst som har en lang historie i dette området. Dagens etappe ca. 8 – 10 km (frem og tilbake Fuglehuken - leir)

Dag 7 : Vi forlater den frodige vestkysten og vandrer over til østkysten. Vi legger turen innom den gamle fangststasjonen på McVitiepynten. Dagens etappe går gjennom et område med lite vegetasjon. Dette er gammel havbunn etter landheving som enda ikke er gjengrodd. En skarp kontrast til de frodige slettene på vestkysten. Dagens etappe ca. 6 – 8 km.

Dag 8 : Ferden fortsetter videre sørover langs kysten. Det er mye spennende å se i fjæra - sel som studerer oss med nysgjerrige blikk, drivtømmer fra Sibir, breene i det fjerne og store tundrasletter innover i landet. Målet for dagen er Hemskercknesset hvor vi setter opp vår siste leir. Dagens etappe ca. 6 – 8 km.

Dag 9 : En rolig dag mens vi venter på båten som skal hente oss. Et lite stykke fra leiren finnes en liggeplass for hvalross, og er vi heldige kan vi få oppleve disse dyrene på nært hold. Vi har også tid til en litt lengre tur mot Taylorfjellet hvis gruppen skulle ønske dette. På ettermiddagen pakker vi ned leiren og blir hentet av båten rundt kl. 1500. Etter 7 dager ute i felt smaker det godt med litt ”sivilisasjon” i salongen om bord. Kanskje ønsker du å bruke tiden til å skrive ned de siste dagers hendelser, eller rett og slett sitte på dekk å se landskapet seile forbi. Ankomst Longyearbyen på kvelden.

Gjennomføringen av turen, dagsetapper (antall km pr. dag) og leirplassering kan bli endret underveis i turen, på grunn av værforhold og gruppens sammensetning. Hvis tiden tillater det kan det også legges inn noen toppturer underveis.

Prisen inkluderer

 • Transport tur/retur overnattingssted

 • Mat

 • Telt

 • Liggeunderlag

 • Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Hva skal man ta med/ha på
 • Gode, varme og inngåtte fjellsko*

 • Varme klesskift

 • Kald drikke

 • Kamera

 • Kikkert

 • Dagstursekk

 • Sovepose*

*NOK 600 leie av sovepose

*NOK 100 leie av fjellsko


Vi serverer varme måltider. Ta med egne matpakker om behov.

Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

Avbestillingsregler

1. GYLDIGHET Disse betingelser gjelder for alle bestillinger dersom ikke annen skriftlig avtale er inngått. 2. BESTILLING/PRISER Bestilling av våre turer kan skje via ditt reisebyrå eller skriftlig til vårt kontor eller webadresse. Egne påmeldingsskjema til våre langturer/cruise vil bli tilsendt. Ankomster etter arrangementets start, og avreiser som måtte skje før dets slutt, berettiger ikke til reduksjoner i turens pris, med mindre dette er skriftlig avtalt eller angitt på forhånd. Det vil heller ikke bli gitt reduksjon i pris for forhold utenfor vår kontroll som for eksempel vær, vind- og fly- eller båtforsinkelser, endrede isforhold osv. Se pkt. 6. 3. BETALINGSVILKÅR Når det gjelder våre overnattingsturer innbetales ved bestilling et depositum på minimum 25 % av turens pris. Vi sender faktura på restbeløpet til kunden med forfall 30 dager før avreise. Ved sen påmelding innkreves beløpet i sin helhet. Kvittering på innbetalt beløp skal da sendes pr e-post til info@wildlife.no. Etter forfall beregnes 2,5 % rente pr. måned. På våre dagsturer skal beløpet i sin helhet betales ved bestilling. Dersom man ønsker å betale med kredittkort må Svalbard Wildlife Expeditions sende kunde betalingslink. Ved manuell betaling belastes i tillegg et faktura- / kortgebyr på kr. 100,-. Dette gjelder alle typer bestillinger. 4a. AVBESTILLING LENGRE/OVERNATTINGS TURER Avbestilling må skje skriftlig. Avhengig av når vi mottar avbestillingen refunderer vi turens pris minus nedenstående andel til dekning av våre tap i dets forbindelse. Deltagerne anbefales å tegne avbestillingsforsikring hos sitt private forsikringsselskap som bl.a. dekker avbestilling grunnet sykdom eller lignende. 48 dager eller tidligere før avreise 10 % min kr 1000,- i adm. gebyr 47-22 dager før avreise 25 % min kr 1000,- i adm. gebyr 21-14 dager før avreise 50 % i adm. gebyr 14-7 dager før avreise 75 % i adm. gebyr 7 dager eller senere før avreise 100 % og ingen refusjon 4b. AVBESTILLING DAGSTURER Samme regler som under pkt. 4a, men følgende frister er gyldige: Fram til 22 dager før aktivitet gebyr tilsvarende 5 % av betalt pris Fra 21 – 8 dager før aktivitet gebyr tilsvarende 50 % av betalt pris 7 - 0 dager før aktivitet gebyr tilsvarende 100 % av betalt pris = ingen refusjon. Dersom kunden ønsker å endre på det bestilte program og dagsturer under 14 dager før ankomst, vil kunden måtte betale et endringsgebyr på kr 400,- per endring. 5. UFORUTSETTE HENDELSER: Svalbard Wildlife Expeditions AS forbeholder seg retten til å endre avgangstider, minimums antall eller kansellere turer inntil 4 uker før avgang (dagsturer inntil turstart) ved for få deltagere i forhold til det oppgitte antall i brosjyrer eller web side. Likeledes forbeholder vi oss retten til å avlyse turer helt fram til turstart grunnet force majeure eller andre hendelser som ligger utenfor selskapets kontroll og som er til hinder for at turen kan gjennomføres. Kansellering om kundens vurdering sin egen fysiske og psykiske form i forhold til turens innhold ikke er forenlig. I slike tilfeller vil Svalbard Wildlife Expeditions AS ha rett til å heve avtalen og vil ikke være erstatningspliktig utover det beløp som kunden allerede har betalt operatøren. Vi forbeholder oss også retten til å endre program underveis, dette hvis arrangør/turleder mener det nødvendig av sikkerhetsmessige eller tekniske årsaker (værforhold, scooterhavari, forsinkelser o.l.). I Arktis er det været som bestemmer, og de ekstreme forhold som råder kan i enkelte tilfeller føre til at programmet må endres (også grunnet pågående redningsaksjoner) og gir således ikke rett til reduksjon i pris. Ingen refusjon ved gjenglemt førerkort eller forsinket/kansellering fly. Scooterforsikring inkludert, der slik benyttes, og egenandelen er NOK 6.000,- Svalbard Wildlife Expeditions AS prøver så langt det er forsvarlig å gjennomføre turen som beskrevet. Gjestens sikkerhet vil alltid være første prioritet. 6. KUNDENS ANSVAR Kunden er selv ansvarlig for å vurdere sin egen fysiske og psykiske form i forhold til turens innhold. Kunden må til enhver tid rette seg etter de anvisninger som blir gitt av arrangement ansvarlig, og det er ikke i noen tilfeller tillatt å medbringe privat våpen eller pyroteknisk utstyr på våre turer. Svalbard Wildlife Expeditions AS forbeholder seg retten til å nekte personer deltakelse på våre aktiviteter om de vurderes som en risiko for sikkerheten, eller opptrer på en slik måte at det er til sjenanse for guide eller andre deltakere på turen. 7. FORSIKRING Svalbard Wildlife Expeditions AS aktiviteter er dekket gjennom ansvarsforsikring hos vårt forsikringsselskap. Vi har også stilt garanti overfor Sysselmesteren på Svalbard for utgifter i forbindelse med evt. redningsaksjoner på Svalbard. Svalbard Wildlife Expeditions kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som skjer utenfor vår kontroll. For deltakelse på våre lengre turer krever vi at den enkelte deltaker har tegnet en individuell reiseforsikring. Denne kan kjøpes gjennom reisebyrå eller personlig forsikringsselskap. 8. LOV OM PAKKEREISER For dette tilbudet gjelder lov om pakkereiser av 25. august 1995 nr. 57 og Svalbard Wildlife Expeditions as er leverandør av denne pakken i lovens forstand. Som medlem av Den Norske Reisebransje forening er det også stilt garanti til Reisegarantifondet i henhold til Lov om pakkereiser. 9. TRYKKFEIL OG PRISENDRINGER Svalbard Wildlife Expeditions AS tar forbehold om trykkfeil og prisendringer utenfor vår kontroll.

9 dager Prins Karls sommer ekspedisjon: Fottur på vestkysten av Spitsbergen

*Denne turen krever minimum antall 4 personer for å gjennomføres.

bottom of page