Brelandskap: Vandring blant bre og fjell til Sarkofagen

Sarkofagen ligger i sør/vest for Longyearbyen og befinner seg mellom de to isbreene Larsbreen og Longyearbreen. Turen starter med at vi går mot fjellet Sarkofagen som er på 500 høydemeter. Vi benytter truger om forholdene tilsier det. Underveis vil vi ha mulighet til å enten gå på Larsbreen eller Longyearbreen, avhengig av forholdene på isbreen og i morenelandskapet. På toppen nyter vi utsikten over Longyearbyen og Isfjorden. På returen velger vi ofte motsatt side i forhold til den ruten vi valgte opp til fjellet. 

Turen starter i ulendt terreng. Det er moderat stigning før vi er på toppen av Sarkofagen. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Man trenger ikke breerfaring for å være med på denne turen.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Om du trenger ekstra utstyr/klær, kan dette kjøpes hos www.arctica.no

 

Detaljer

Periode: Hele året
Dager: Tirsdag, torsdag og lørdag
Tidspunkt: 09:30
Varighet: 6 timer
Pris 1: Voksen: NOK 805,-
Pris 2: Barn (12-15 år): NOK 390,- (Nedre aldersgrense: 12 år)

Prisen inkluderer: Transport tur/retur overnattingssted, varm drikke, snacks på sommeren, varm mat på vinteren og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Ved behov bruker vi truger.

Vi anbefaler: Husk gode og varme fjellsko, egen drikke, liten sekk til varme ekstraklær og felles utstyr som guide fordeler.

Minimum 2 personer.


BESTILL