Heldags hundesledeekspedisjon

Uansett om det er uvær, stjernehimmel, fullmåne , nordlys vil det bli en litt annerledes tur. Vinterstid har du muligheten til å prøve deg som hundekjører her på Svalbard. Naturen er ubeskrivelig og landskapet er dekt av et hvitt lag med snø. Hundene er den eneste motoren de neste timene og vil ta deg med på en reise som du kanskje aldri har gjort tidligere. Bli med våre polarhelter Barents, Nansen, Nobile på en heldags hundesledetur i Svalbards vakre og spennende omgivelser. Alle våre hunder er oppkalt etter polare helter fra Arktisk og Antarktisk. Disse fortellinger vil vi dele med dere underveis. Dere vil få den kunnskapen som trengs før vi dra på en uforglemmelig reise.

Vi henter dere på bosted og kjører til vår hundegård. Vi gir dere grunnopplæring i hvordan man kjører et hundespann og gjennomgang av ruta før det bærer av sted. Dere vil være to personer per slede, en kjører og en sitter i sleden og dere kan eventuell bytte underveis. Dersom dere ønsker singel slede må det forhåndsbestilles til en tilleggspris. Vi serverer varm drikke og lunsj underveis eller i vår gamme etter tur alt etter vær og føreforhold. Alle som har behov får låne vinterbekledning som varmedress, sko, votter og lue.

Vi anbefaler at det dere ønsker å bringe med ut på tur, rommes i en liten dagstursekk da det er svært begrenset med plass på sledene til bagasje.

To og to gjester deler på ett hundespann – en kjører og en sitter på med bytte underveis. Vær oppmerksom på at vi må ha beskjed ved bestilling dersom dere ikke ønsker eller av helsemessige årsaker ikke kan kjøre eget hundespann.

Dersom du ønsker å kjøre ditt eget hundespann uten at noen sitter på, må dette forhåndsbestilles.

Varm vinterbekledining med varmedress, sko, lue votter er inkludert. Er det mørketid får dere egen hodelykt. Anbefaler gode varme klær under.

Ullsokker kan kjøpes hos oss NOK 65,-.

Varm drikke og lunsj er inkludert. Har du allergier må du gi beskjed ved bestilling.

Transport fra/til overnattingsted i Longyearbyen er inkludert.

Periode: Januar – Mai

Dager: Alle dager kl.10:00

Varighet: Ca. 6-7 timer

Min 2 gjester/ Maks 6 gjester per tur.

Pris: NOK 1 990,- per person. Tillegg for singel slede per person + NOK 500,-.

Som gjest bør du være oppmerksom på:

2 personer per slede, dvs at ikke alle våre gjester vil ha en guide bak på sleden.

Dere hjelper til å ta seler på-av, samt å kjøre sledene og det kreves at dere er i normal fysisk form.

Gjester som er dårlig til bens eller har ryggplager anbefales ikke å være med på våre hundeturer.

Risiko – ansvar

Alle turene våre er forbundet med en viss risiko. Vi opererer i et arktisk klima og vi arbeider med dyr. Vi gjør alle gjestene våre oppmerksom på at turene skjer på egen risiko, det vil si at vi ikke står til ansvar for eventuell skade på person eller utstyr under turene våre. Alle gjestene våre må underskrive på at de aksepterer dette før turen starter.

 

Detaljer

Periode: Januar - Mai
Dager: Alle dager
Varighet: 7 timer
Pris 1: 1990,-

Booking