Villmarkscamp: 3 dager med fottur, brevandring og padling

Har du tre dager til rådighet til en ekte Svalbardopplevelse, anbefaler vi at du reiser med oss ut i naturen og blir med til vår Villmarkscamp i Ymerbukta. Dette er vår desidert mest populære tur om sommeren. Turen passer for de aller fleste. Vi sovner i teltet til lyden av den kalvende breen og bølgeslag, mens naboteltet holder isbjørnvakt. På vei tilbake til Longyearbyen legges turen innom det russiske samfunnet Barentsburg. Turen starter på fredag med retur søndag i juli/august.

Dag 1 (fredag):

Guiden henter dere på overnattingsstedet kl 07:30. Vi kjører ned til lageret der vi har en kort briefing, og tar ut utstyr til turen. Etterpå kjører vi til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land med gummibåter ved vår faste leir. Her installerer vi oss i leiren før vi klargjør til kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevest tar vi plass i stødige dobbeltkajakker og er klare for en padletur langs land til fronten av Esmarkbreen. Før start får du en grundig innføring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte framkomstmiddel for å komme tett innpå naturen og oppleve stillheten mens en ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land et passende sted for å betrakte brefronten og ta en matbit. Vel tilbake i campen etter en aktiv dag står middag på programmet, og er været med oss kan kvelden avsluttes rundt leirbålet.

Dag 2 (lørdag):

Etter en solid frokost pakker vi sekkene med breutstyr og setter kursen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau begir vi oss inn på selve breen. Med kyndig veiledning fra guiden vandrer vi i taulag innover klar blåis, over dype sprekker og krysser snøbroer. Vår lunsj spiser vi på selve breen med flott utsikt over de mektige breformasjonene og sjøen foran oss. Dette blir en forholdsvis lang men innholdsrik dag. Tilbake i leiren tilbereder vi en bedre middag mens inntrykkene synker inn. Fra campen inn til breen er det en liten times gange i lett terreng.

Dag 3 (søndag):

Før båten henter oss rydder og rengjør vi i leiren, deretter rekker vi en behagelig fottur i nærområdet. På båtturen over til Barentsburg blir det servert varm lunsj. I Barentsburg blir vi tatt med på en guidet rundtur av lokal guide og kan besøke museet før båten seiler videre halvannen time senere. Beregnet ankomst i Longyearbyen ca klokken 20:00.

Endringer av turprogram / dagsetapper:

Gjennomføring av turen (rekkefølge på aktiviteter) og lengde på aktivitetene kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer.

Krav til deltagerne:

Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk da vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulent terreng med mye sand og stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler. Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet som matlaging, vannhenting, isbjørnvakt og oppvask.

Kartblad: Norsk Polarinstitutts kartserie, B9

Detaljer

Varighet: 3 dager
Pris 1: NOK 8.610 pr. person (over 16 år)
Pris 2: NOK 500 leie av sovepose
Pris 3: NOK 2000 i tillegg per person om kun 2 eller 3 personer - Familier på forespørsel

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose, som kan leies.

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere. OBS! pristillegg ved 3 personer kr 2.000,-p.p

LES MER INFORMASJON HER 

Rute kajakkturer og SommerCamper+m640x480

 

 


BESTILL